Galerija forum

KOLORISTIČKI DIJALOZI

31.01.2018. - 03.03.2018.

Otvorenje u srijedu, 31. 1. 2018. u 19 sati.

Izložba će biti otvorena do 3.3. 2018.

Izlažu: Marko Rašica, Ignjat Job, Ivan Ettore, Ivo Dulčić, Antun Masle, Ivo Vojvodić, Josip Tirić, Grgur Akrap, Tara Beata Racz, Andrej Tomić, Luka Kušević Radaković.

Kustos izložbe je Feđa Gavrilović, voditelj Galerije Forum, a izložba je organizirana uz pomoć Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik

Koncept izložbe temelji se na povezivanju generacija i prostora. Izložit će se djela klasičnih hrvatskih kolorista iz dubrovačkog kruga zajedno s nekoliko korespondirajućih radova umjetnika mlađe generacije, koji su svoje školovanje nedavno dovršili na zagrebačkoj likovnoj akademiji. Jezik slikarstva i dugački kontinuiteti slikarske umjetnosti opstaju kroz različite inkarnacije u različitim dobima i kontekstima.

Izložba će u centar Zagreba donijeti radove iz Umjetničke galerije Dubrovnik, klasična djela hrvatske umjetnosti koja zagrebačka publika rijetko ima prilike vidjeti.

više...
Galerija forum

Godišnja nagrada za likovnu kritiku Hrvatske sekcije AICA-e dodijeljena Antunu Maračiću

01.01.2018. - 31.01.2018.

Na Godišnjoj skupštini Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara AICA održanoj 29. prosinca 2017. u Orisu - Kući arhitekture u Zagrebu, Godišnja nagrada HS AICA-e za likovnu kritiku za 2016. godinu dodijeljena je likovnom kritičaru, kustosu i umjetniku ANTUNU MARAČIĆU. Nominirani za Godišnju nagradu bili su: Igor Zidić (na prijedlog Nade Beroš i Radmile Ive Janković) i Antun Maračić (na prijedlog Leonide Kovač i Sandre Križić Roban). O nagradi je odlučeno većinom glasova na skupštini. Na istoj skupštini u članstvo HS AICA-e primljeno je i dvoje novih članova – Renata Šparada i Marko Stamenković.

više...