Galerija forum

Ida Blažičko - IKAROS /prisjetimo se

04.05.2020. - 04.06.2020.

Instalacija Ikaros mlade i talentirane kiparice Ide Blažičko, odnedavno i profesorice na zagrebačkoj Likovnoj akademiji, predstavljena je u Galeriji Forum na jesen 2018.

više...
Galerija forum

Mak Melcher - Atelijer 08

11.03.2020. u 19:00 h srijeda

Dana 11. ožujka u 19 sati u Galeriji Forum otvorit će se izložba Maka Melchera Atelijer 08. Mak Melcher rođen je 1983. godine u Mostaru. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je kiparstvo 2008. Radio je kao asistent kiparice Marije Ujević i Dalibora Stošića, a trenutačno radi kao nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Kako i naslov ove izložbe govori, to mu je osma samostalna izložba.
Melcher će izložiti veliku instalaciju od gline. Ona spaja materijalno prisustvo zemlje (sa svim njezinim kulturno-historijskim i metaforičkim značenjima) i ideju duha ili uma, to jest nemjerljivih elemenata ljudskog postojanja, koja se nalazi u formi draperije koju uzima kao osnovu svoje instalacije. "Galerije su mjesta na kojima se instalacije kipara Maka Melchera rađaju i na kojima umiru. Budući da Melcher stvara velike i impozantne površine od gline, taj se materijal prepušten vremenu troši, puca i mjestimično osipa." Voditelj Galerije Forum Feđa Gavrilović u predgovoru izložbe.

više...
Galerija forum

DAVOR KRELJA I NENAD PERKOVIĆ / ZLATOUSTI

31.01.2020. u 19:00 h petak

Dana 31.1. u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Forum otvorit će se izložba Davora Krelja i Nenada Perkovića pod nazivom Zlatousti. Riječ je o crtežima nastalima na temelju njihova zajedničkog stripa istog imena. Njegove pasice izlazile su u časopisu Zarez tijekom 2009. (i to samo u desetak nastavaka, potpisanih s „PelhamOrdini project“). Iste godine autori su izdali samizdat knjigu s brojnim stripovima iz tog ciklusa pod nazivom Zlatousti – knjiga pitanja i odgovora, a njezino drugo izdanje objavljuju 2011. kod Erazmus naklade. Davor Krelja (rođen 1960.) je slikar, diplomirao na Likovnoj akademiji u Zagrebu, a Nenad Perković (rođen 1966.) književnik i književni kritičar.

više...