Online premijera snimke koncertnog čitanja drame Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK

Posebna događanja

26.06.2020. - 30.07.2020.

Online premijera snimke koncertnog čitanja drame

Thomas Bernhard: VELIKI ODLAZAK
Rađeno po drami Thomasa Bernharda “Minetti”

Stari glumac Minetti, nakon trideset godina izbivanja sa scene, čeka, u predvorju hotela u Ostendeu, direktora teatra, koji mu je ponudio da još jednom odigra kralja Leara. Silvestarska je večer. Svi luduju, a on čeka.

“Minetti” je jedna od posljednjih velikih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda, koju je preveo i za izvođenje adaptirao u monodramu Zdenko Jelčić.

Link potražite ovdje od 19 sati ili na Facebook stranicama facebook/kiczgb.com
U suradnji s Teatrom Erato.

više...

Davor Vrankić - The Straight Story

Galerija forum

03.07.2020. - 31.08.2020.

Otvorenje izložbe u nazočnosti umjetnika 3. srpnja 2020., u 19 sati

U zagrebačkoj Galeriji Forum 3. srpnja u 19 sati otvara se samostalna izložba hrvatskog umjetnika Davora Vrankića pod nazivom The Straight Story. Izložba će premijerno predstaviti pedeset tabli stripa realiziranih u Parizu između 1992. i 1994. godine.

The opening reception will be held in the presence of the artist on Friday, July 3, 2020, from 7 p.m.

The Gallery Forum in Zagreb is pleased to invite you on July 3, 2020, at 7 p.m. to the opening of a solo exhibition by the Croatian artist Davor Vrankić entitled The Straight Story. The exhibition will premiere 50 comic panels created in Paris between 1992 and 1994

Vernissage en présence de l'artiste le vendredi 3 juillet 2020, à partir de 19h00

La Galerie Forum à Zagreb a le plaisir de vous convier le 3 juillet 2020 à 19 h au vernissage de l’exposition personnelle de l'artiste croate Davor Vrankić intitulée The Straight Story. L'exposition dévoilera en avant-première cinquante planches de bande dessinée réalisées à Paris entre 1992 et 1994.

više...

Robert Torre PSIHIJATRIJA I ANTIPSIHIJATRIJA Online predavanje

Tribine

09.07.2020. - 03.09.2020.

U utorak 9. 7. 2020. na mrežnim stranicama i facebooku KIC- a, pogledajte predavanje Roberta Torrea „Psihijatrija i antipsihijatrija“.

Antipsihijatrijski pokret nije, kako se to voli prikazivati, vankontekstualni ispad šezdesetosmaške salonske ljevice, već izdanak i logična krajnja konzekvenca nastojanja poslijeratne socijalne psihijatrije da definitivno okonča azilsku fazu psihijatrije, a samu psihijatriju gurne ka psihijatriji u zajednici.
Što je ostalo od lika i djela negdašnjih karizmatskih prvaka antipsihijatrije? Što je ostalo od terapijskog horizonta ljudskosti koji su bespogovorno provodili u ondašnjim terapijskim hipi-komunama? Zašto ih se i danas hotimice ignorira i gazi? Zar im ni ovo, kao ni ono doba nije doraslo, pa nam usprkos faktičke smrti i dalje dolaze iz budućnosti?
Kontekst desetljeća koja su prošla mijenja i obezvrjeđuje značenja svega što je bilo, ali anarholiberalno počelo antipsihijatrije da sloboda, dostojanstvo i samoodređenje svakog čovjeka (pa i onog ludog), uvijek ima stajati ispred zdravlja i konformističke adaptiranosti, i dalje ostaje vremenu nadređen i neokrznut izazov.

više...