Stanislav Habjan - Dijalozi (interaktivna izložba)

Galerija forum

15.12.2014. - 17.01.2015.

... Konkretno, na pitanje o primjerima, sudionicima dijaloga koje kani izložiti, odgovara Stanislav Habjanu u spomenutoj autodijaloškoj prijavnici:
- Igru bi otvorio Kinez, moj nijemi sugovornik iz kratke priče 'Ping-pong', dakle čisti prozni tekst iz 1984. Zatim, koliko odavde mogu vidjeti, mladi Greiner i Kropilak s vjerojatno 5 ili 6 razgovora predstavljenih na različite likovne načine, kako su već i nastajali. Potom Kropilak i francuski sudac iz novinske objave 'Tribunal a Paris' - što je izvorno bila moja kartolina Antunu Maračiću. Potom bih volio i morao napokon suočiti i samoga sebe u razgovoru s Kropilakom. Potom pripovjedač Nikola Iskra, s kojim bi kolaž dijaloga mogao dovesti do dijaloga s Vladom Kristlom, autorom objave 'Mjesec je Francuz' - savršeno točne premda Kristl nikad nije upoznao Iskru. Potom Davor Mindoljević s nekoliko naših današnjih uobičajenih stepenastih dijaloga mailom. Olja Savičević Ivančević, dijalog s njenim romanom posredstvom male instalacije. Tatina javna čestitka dvadesetog rođendana Klasji Habjan dijalogom fotografija Borisa Cvjetanovića i grofa Esterhazyja. Dijalog poetskih molitvi Daniila Harmsa i Tonča Petrasova Marovića. Stanislav i Marjan Habjan, dijalog s ocem fotoportretima sinova. /.../

više...

SJEĆANJE NA EDU MURTIĆA

GALERIJA NA KATU

20.01.2015. - 15.02.2015.

U utorak, 20. siječnja 2015. u 19 sati u KIC Foto galeriji (Preradovićeva 5, Zagreb) otvara se izložba Sjećanje na Edu Murtića (4. svibnja 1921. - 2. siječnja 2005.) umjetničkog fotografa Branimira Bakovića.

Izložba rezultata foto sesije obavljene 27. ožujka 1973. u Murtićevu atelijeru u Martićevoj ulici dio je programa kojim KIC obilježava 45. obljetnicu utemeljenja Galerije Forum, a pada i na desetu obljetnicu Murtićeve smrti. Murtić je jedan od najvećih hrvatskih slikara, bio je istaknuti intelektualac i slavna osoba, jedan od utemeljitelja i ključnih poluga u djelovanju Galerije Forum, a sve te i brojne druge njegove zasluge za hrvatsku umjetnost i kulturu treba obilježavati da se otmu zaboravu.

više...

Besplatna prezentacija Seminara za izmiritelje

Posebna događanja

22.01.2015. u 15:12 h četvrtak

Besplatna prezentacija Seminara za izmiritelje

Buddha kaže: “ Ako se ljutiš na nekoga, to je isto kao da popiješ otrov i očekuješ da će drugi od njega umrijeti.”

Centar za mirenje Rakmo organizira radionice, osposobljavanja miritelja, na kojima možete usvojiti vještine za izvođenje mirenja i upoznati se s procesom mirenja uz transformaciju konflikta. Više o osposobljavanju možete saznati na besplatnoj prezentaciji radionice, koju ćemo organizirati 22.1.2015 u 17h u prostorijama KIC-a.

više...

Promocija knjige Loši lijekovi Bena Goldacrea

Tribine

22.01.2015. u 19:00 h četvrtak

U četvrtak, 22. siječnja u 19 sati u KIC-u će se održati promocija knjige Loši lijekovi Bena Goldacrea.

O knjizi će govoriti Livia Puljak, prof. dr. sc., izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Splitu, voditeljica edukacije u Hrvatskom Cochrane ogranku, i dr.sc. Antonio Šiber, znanstveni savjetnik na Institutu za fiziku u Zagrebu, dok će razgovor moderirati Neven Vulić. Naravno, nova knjiga Bena Goldacrea bit će dostupna po promocijskoj cijeni!

Ova će vas knjiga razbjesniti – onako baš za pravo, do kostiju – jer govori o tome kako velike kompanije više brinu o zaradi nego o dobrobiti pacijenata, kako dopuštaju da ljudi umiru jer ne žele objelodaniti porazne rezultate istraživanja, ali i o trikovima kojima se služe kako bi bili sigurni da doktori nemaju sve dokaze prigodom procjene funkcioniraju li ti lijekovi uistinu ili ne. Briljantno djelo.
The Daily Telegraph

više...

KREŠIMIR MIŠAK – CRTICE IZ ALTERNATIVNE POVIJESTI

Tribine

29.01.2015. u 19:00 h četvrtak

U četvrtak, 29. siječnja 2015. u 19 sati, u KIC-u će se održati prva tribina iz ciklusa Preko ruba znanosti koji će voditi Krešimir Mišak.
Dugogodišnji autor i voditelj jedne od najpopularnijih i najkontroverznijih znanstvenih emisija na HRT-u Na rubu znanosti u KIC-u će voditi ciklus tribina o rubnim temama i neobičnim fenomenima iz područja paranormalnog, alternativne povijesti i znanosti.
Prve su na redu Crtice iz alternativne povijesti koje rezimiraju nastojanja različitih autora koji su u posljednjih pola stoljeća pokušali odgonetnuti neke od najvećih zagonetki minulih doba poput porijekla Mjeseca, prešućenih kataklizmi, kozmičkih ratova itd.

više...