VRAPČANSKI JASTUCI

Galerija forum

07.12.2015. - 23.12.2015.

Izložba i radionica Vrapčanski jastuci treći su segment projekta Destigmatizacija. Cjelokupni projekt, razvijen u suradnji s pacijentima Psihijatrijske bolnice Vrapče i suradničkim timom koji je 2010. pokrenula umjetnica Andreja Kulunčić s psihoterapeutkinjom Dubravkom Stijačić, bavi se problemom diskriminacije i predrasuda prema ljudima koji boluju od duševnih bolesti i poremećaja. Projekt je usmjeren na njihovo osnaživanje na način da oni, kao pacijenti bolnice, sami budu akteri procesa destigmatizacije u javnosti.

Autorice projekta: Andreja Kulunčić (vizualna umjetnica), Dubravka Stijačić (defektologinja, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Klinike za psihijatriju Vrapče), kuna zlatica (dizajnerski tim), Vlatka Prstačić (voditeljica kreativnih radionica u Klinici za psihijatriju Vrapče)

Koautori jastuka: pacijenti Klinike za psihijatriju Vrapče

Suradnici: Hrvoje Bielen (web dizajn), Ivica Hrg (web programiranje), Irena Bekić (tekst), Ana Kovačić (koordinacija dijela projekta) i Sanja Baković (medijska kampanja)

više...

ČOVJEK I NASILJE PRAVNOG SUSTAVA NAD NJIM

Tribine

09.12.2015. u 19:00 h srijeda

Na javnom predavanju Udruge Čovjek saznajte koji su temelji pravnog sustava, kako je korumpiran s vremenom, i što možemo učiniti da se zaštitimo od samovolje neodgovornih pojedinaca unutar birokratskog aparata.

PREDAVAČ: VLADIMIR PERIĆ
• U suradnji s udrugom ZVONO ISTINE

Ulaz je slobodan

više...

SMIJEH KOJI BOLI - MIRZANA PAŠIĆ KODRIĆ - Koncertno izvođenje drame

Posebna događanja

10.12.2015. u 19:00 h četvrtak

O onima koji nikuda ne kasne / Smrtonosni vic / Proces protiv smijeha
• TRILOGIJA O RAZLIKAMA I RATOVIMA

Fantazija. Fantazija koja počiva na istini. Nadrealizam i satira, koje se često spominje u osvrtima trilogije “Smijeh koji boli” dramatičarke Mirzane Pašić Kodrić, tek su naputci, fusnote, za lakše kazališno shvaćanje stila ovih drama jer reći da je svaka od ovih drama dokumentarna bila bi prebolna istina. Neuroza koja progovara iz glavnog lika drame “O onima koji nikuda ne kasne” govori iz mitskih likova poput Feniksa, Merlina, Lorelaj… Miješanjem stvarnosti i halucinacija stvorena je drama o nerealnoj realnosti - o stvarnosti koja je toliko pardadoksalna i zastrašujuće nestvarna da djeluje kao fantastični ep nekih mitskih ratova.

više...

Tribina ČITAJTE DJECI - Marija Ott Franolić

Tribine

14.12.2015. u 19:00 h ponedjeljak

Čitanje potiče kreativnost, obogaćuje vokabular i mogućnosti izražavanja, razvija koncentraciju, toleranciju i proširuje vidike. Dokazano je da samo 15 minuta čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju. Djeca prije škole ne trebaju znati čitati, ali bi bilo dobro da se znaju igrati zvukovima, glasovima, da znaju slovkati i da razumiju što više riječi. Treba im čitati od najranije dobi.

više...

Krešimir Mišak / DRUGI POGLED NA MJESEC

Tribine

21.12.2015. u 19:00 h ponedjeljak

“Preko ruba znanosti”

DRUGI POGLED NA MJESEC

Mnogobrojne anomalije vezane uz Mjesec u proteklih pola stoljeća potaknule su ideje o Mjesecu kao umjetnom tijelu postavljenom u našu orbitu. Od matematički preciznog odnosa Sunca, Mjeseca i Zemlje, preko neobjašnjenih fotografija i svjedočanstava pojedinaca uključenih u svemirske programe do drevne mitologije, moguće je stići do posve drugačijeg pogleda na našeg svemirskog pratitelja...

Predavač:
Krešimir Mišak

više...

Sretni blagdani

Posebna događanja

22.12.2015. - 09.01.2016.

U 2016. dovoljno je odabrati naše programe kako bi povjerovali u čuda!

više...