TEA HATADI …JE ZAVRŠEN…

Galerija forum

15.12.2016. - 14.01.2017.

Trajanje izložbe je produljeno do 14. 1. 2017.

Krnji naslov izložbe, u kojemu izostaje prva riječ te nastavak pretpostavljene sintagme nakon konstatacije da je 'nešto završeno', startna je intriga koja uvodi u niz neočekivanih i zbunjujućih plastičkih ambijentalnih sklopova. Već pogledom s ulice na galeriju u kojoj se izložba održava, na samom njezinom izlogu susrećemo se s prvim radom, drastično oponentnom adventskom tipu idiličnih dekoracija kojima je trenutno napučen grad. Riječ je o 'Rasteru nepoznatog autora', evokaciji nehotičnih kreativnih produkata anonimnih građana koji su uoči ratnih prijetnji 1991. godine, u cilju zaštite, ljepljivim trakama rastrirali staklene površine gradskih lokala.
Trakama, uskim bijelim papirnatim, koje gusto padaju sa stropa i prisiljavaju nas na proboj u prostor galerije prema nejasnim vatrometnim bljeskovima s ekrana u dnu 'koridora', realiziran je i drugi rad kao nastavak 'nekonforne' percepcije i konzumacije, kako sadržaja tako i prostora izložbe.

više...

DRAMSKE RADIONICE – SREDNJOŠKOLCI UKLJUČITE SE U ZANIMLJIVU DRAMSKU SKUPINU I JAVNA NATJECANJA BAŠČOVJEK!

Posebna događanja

20.12.2016. - 31.01.2017.

Sve je KAO U ŽIVOTU; imate izazove, improvizirate, stječete samopouzdanje! SLOBODNO SE IZRAŽAVATE, glumite kako mislite da je ispravno i tako iznalazite priču, a vrednuju se ETIČKE vrijednosti. Dobivate PRIZNANJA! Ako imate svoj rock bend javite se, i možete nastupati u sklopu natjecanja.

ISPRAVNI ODNOSI S DRUGIMA /ETIČKA SNALAŽLJIVOST/ -VODE USPJEHU U ŽIVOTU!

Dramske radionice održavaju se subotom prije podne, ili eventualno po dogovoru.

PRIJAVITE SE!!!

Prijave i informacije na tel. 098-565-840, 091-591-7877; ili na e-mail: bascovjek.dramska@gmail.com. Organizacija Baščovjek

više...

Jovica Drobnjak - Ograde svjetla / fotografije

GALERIJA NA KATU

28.12.2016. - 20.01.2017.

Kamera u ruci fotografa ne mora nužno i jedino registrirati stanja objekata; prateći već niz godina rad Jovice Drobnjaka, uočio sam kako njegov fotografski aparat svakim novim ciklusom iznova ispituje upravo pojavu procesa i događaja. Prvim ciklusom «Cvijeća» – sagrađenim oko intimističkih motiva cvjetnih aranžmana, smještenih u dubinski suženom prostoru – Drobnjak je snimljene objekte sagledao tretirajući svjetlost gotovo slikarski, čime nas je suočio s događajem motiva, trenutkom promjene fizičkog objekta u svjetlom interpretiranu grafičku činjenicu. Ciklusom «Ilegalnih iluminacija» – kojim je zabilježio enterijer znamenitog spomenika Vojina Bakića na Petrovoj gori – Drobnjak je, pak, fotografiji pristupio iz perspektive procesa, odnosno registriranja konstantne promjene koju jedan te isti prostor trpi pod utjecajem svjetlosti.

više...

Ciklus tribina: LETVOM NA KAZALIŠTE USUSRET TRIDESETOJ OBLJETNICI EUROKAZA - KAKO JE FESTIVAL POSTAO PRODUCENT?

Tribine

18.01.2017. u 19:00 h srijeda

Ove godine navršava se 30 godina od osnutka Eurokaza.

Festival je bio otkriće jednog smjelog vremena, presudan jer je svojom predstavljačkom djelatnošću donosio uvide, ali, što je važnije, i sudjelovao u novom kazališnom izrazu kraja osamdesetih te tako stvorio zahtjevnu publiku. Nažalost, nije potaknuo stvaranje nove kritike jer se nitko od tadašnjih, a ni sadašnjih kritičara nije odvažio stvoriti novi pojmovnik s kojim bi opisao predstave viđene na festivalu.

više...

Ciklus tribina Krešimira Mišaka: TKO ĆE POKUCATI NA VRATA PERCEPCIJE?

Tribine

19.01.2017. u 19:00 h četvrtak

Izmijenjena stanja svijesti prisutna su u ljudskom rodu cijelu njegovu povijest. Nekad ih se shvaćalo daleko ozbiljnije nego danas, bila su vrata u nevidljive dijelove stvarnosti i svijeta oko nas, dok su danas tek ‘halucinacija’. No, iz načina kako je ustrojen perceptivni sustav živih bića proizlazi da nije baš toliko lak zadatak ustanoviti što je zapravo stvarno, a što ne. Iz tog kuta mogu se još jednom razmotriti stanja nespregnute svijesti, koja su - ponekad pod nazivom ‘mistično iskustvo’ - oduvijek bila vrijedan izvor inspiracije za napredak

Predavač: Krešimir Mišak

više...

Ciklus tribina Marije Ott: INTROVERTNA I EKSTROVERTNA DJECA: KAKO IH TRETIRAMO?

Tribine

24.01.2017. u 19:00 h utorak

Stoji li vaše dijete uvijek sa strane, čitajući ili udubljujući se u vlastite aktivnosti? Ili je najglasnije u skupini pa ga drugi rado slijede? Svako dijete, pa i svaka odrasla osoba, u sebi ima osobine ekstrovertirane i introvertirane ličnosti. Te osobine su kod nekih vrlo primjetne, dok su kod drugih su skrivene i mogu se pretvoriti se u obrambene mehanizme.

više...

BRANKO VLAHOVIĆ crteži, reljefi (1965.-1967.)

Galerija forum

28.01.2017. - 11.02.2017.

u subotu, 11. veljače 2017. u 12 sati
Dobro došli na druženje i po svoj primjerak kataloga!


Branko Vlahović (1924.–1979.) bez sumnje je jedan od važnijih predstavnika minimalizma u Hrvatskoj. Diplomirao je na studiju kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1951., a poslijediplomski studij (u klasi prof. Frane Kršinića) završio je 1953. Nakon toga više puta je studijski boravio u Parizu. Radio je kao nastavnik u osnovnim školama u Karlovcu i Zagrebu.
Crtač i kipar izuzetnog osjećaja za mjeru i kompoziciju, autor posnih geometrijskih formi i čistih odnosa, do kraja dosljedan u formalnim ograničenjima koje si je sam zadao, Vlahović je umjetnik sublimnog plastičkog izraza.

više...