ZAGRAMER agramerski rječnik - Tibor Otto Benković

Tribine

01.06.2017. u 19:00 h četvrtak

Je li "bok" iz njemačkog – ili nije? Kaj je "foršus"? A "cicnceker"? Više od 5000 odgovora na ova i slična pitanja iz svijeta koji nestaje… Dođite i upoznajte Ga, gospona Zagramera!
Nemreš na vlastitu promociju tak šebig, moraš obleč ajncug!
Filološki rad T. O. Benkovića vrlo je pomno sačinjen rječnik, koji ima, bez pretjerivanja, golemu kulturno povijesnu vrijednost. Napravljen je na uzornom znanstvenom nivou, sadrži mnoštvo i manje poznatih podataka, na svim razinama pouzdane informacije, pa se može, zbog naše kulturne povijesti, čitati i kao štivo koje ima i beletristički naboj. Zagramer nije samo za "Agramere", nego i za svakoga koji prepoznaje jezik u povijesti i povijest u jeziku.
akademik Viktor Žmegač

više...

PROMOCIJA KNJIGE Silva Kalčić "SVIJET PREMA LABIRINTU / ESEJI O VISOKOJ MODERNI I POSTMODERNIZMU 1970-ih i 1980-ih"

Posebna događanja

06.06.2017. u 19:00 h utorak

Pozivamo Vas na promociju knjige Silve Kalčić "Svijet prema labirintu / Eseji o visokoj moderni i postmodernizmu 1970-ih i 1980-ih" u izdanju ULUPUH-a, koja će se održati u ponedjeljak 5. lipnja 2017. u 19 h, u dvorani Kulturno-informativnog centra (KIC), Preradovićeva 5/II u Zagrebu.

Na promociji sudjeluju vlastitim izlaganjima na temu iz razdoblja u nazivu knjige
Ivana Mance, Vesna Mikić, Krešimir Purgar, Tonči Valentić i Silva Kalčić, autorica.

Recenzentica dr.sc. Vesna Mikić, d.i.a, redoviti je profesor na Sveučilištu Zagrebu, Arhitektonskom fakultetu.
Recenzent dr.sc. Krešimir Purgar, teoretičar umjetnosti, docent je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu; također je osnivač Centra za vizualne studije.
Dr.sc. Ivana Mance, povjesničarka umjetnosti, suradnica je na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu.
Dr.sc. Tonči Valentić, filozof i sociolog iz Zagreba, autor je za temu relevantnih tekstova, npr. u knjizi „Mnogostruke moderne“ (2006.).

Zahvaljujemo na Vašem dolasku.

više...

'Izložba u pripremi' / živa slika 2

Galerija forum

29.06.2017. - 29.06.2017.

U Galeriji Forum danas se od 20.15 - 21.15 h, događa četvrta po redu izvedba žive slike br. 2.
Riječ je o prizoru složenog narativa s četiri lika čije povremene minimalne kretnje dodatno naglašavaju bremenitu statičnost scene.
Gledatelji, ne imajući dodatnih informacija o djelu i autoru, upućeni su na stvaranje vlastitih zaključaka o viđenom, a nerijetko stupaju i u komunikaciju s akterima scene, dopunjujući tako nju samu. Stoga i gledalište zajedno sa slikom u izlogu Galerije postaje obogaćeni prizor za dio publike koja bira udvostručenu senzaciju.

više...