"Izložba je postavljena" / živa slika 3, posljednja izvedba

Galerija forum

02.07.2017. - 02.07.2017.

nedjelja, 2. srpnja, od 20.20 - 21.21 h

U tri scene i glumačke postave, u svojevrsnim alegorijskim prizorima porodičnog i političkog života naših prostora, s elementima tragičnog i grotesknog režiser je ostvario intrigantno djelo namijenjeno najvećim dijelom slučajnim prolaznicima, kao svojevrsno iznenađenje u javnom prostoru grada. Takav koncept uvjetovao je uz ostalo da se imena autora i sudionika dosad nisu javno, medijski, obznanjivala.

više...

UNAKRSNO KLIKANJE - Slavka Pavić i fotografi

Galerija forum

06.07.2017. - 16.09.2017.

Ova izložba svojevrstan je hommage fotografkinji i osobi Slavki Pavić, no jednako tako i (njezin) hommage fotografiji kao mediju i zanatu te fotografima kao njezinim tvorcima, zaljubljenicima i njegovateljima.
Priča je to o poštovanju, simpatijama, solidarnosti i podršci koju Slavka desetljećima dosljedno gaji i dnevno iskazuje prema svojim kolegama, inducirajući pritom u njima ne manje intenzivne uzvratne emocije.
Tako je Slavka Pavić prisutna u dvostrukoj ulozi: kao autorica-snimateljica i kao predmet kolektivne pažnje i respekta, kao nadahnuće i omiljeni motiv, kao muza i kao maza u isti mah.
Fotografije na ovoj izložbi svjedočanstva su međusobnih susreta na različitim mjestima, u različitim prilikama, mahom u izložbenim prostorima, no i u drugim urbanim i ruralnim ambijentima, na klupskim izletima i putovanjima.
Interes snimatelja za svijet oko sebe, bilo u dokumentarističkom bilo u artističkom smislu, u ovom je slučaju sužen, u fokusu su sada sami akteri snimanja, međusobno registriranje njih samih, pretežno pri činu fotografiranja.

više...