GALERIJA NA KATU

KIC i Galerija na katu nagrađuju lopova!

17.02.2018. u 20:00 h subota

Konačno se dogodilo. U Hrvatskoj ima istinskih i visoko motiviranih zaljubljenika u suvremenu umjetnost.

U Galeriji na katu, tijekom njezine druge sezone na izložbi fotografija Gorana Pavletića dogodila se krađa jedne fotografije koja je još na otvorenju izazvala reakcije svojim mističnim ugođajem i simboličkim značenjima.

Galerija na katu je ponosna što je odabrala umjetnika koji je kod publike pobudio toliko snažan odaziv koji je za sada nepoznatog ljubitelja fotografske umjetnosti naveo na krađu. Također, teško je neprimjetiti kako se radi o istinskom poštovatelju umjetnosti jer je izvadivši fotografiju iz drvenog okvira isti vratio na njegovo mjesto na zidu.

više...
GALERIJA NA KATU

KIC i Galerija na katu ne odustaju od potrage!

21.02.2018.

Prošlo je nekoliko dana od kada smo objavili kratki snimak krađe u nadi da ćemo doći do ukradene fotografije. Također, nadali smo se kako će kradljivica iskoristiti ponuđenu mogućnost amnestije i rada na kustoskom projektu kao nagradu za pokazanu izuzetnu hrabrost i ljubav prema za umjetnosti, makar i prekršila zakon.

Potraga nije dovela do rezultata te smo prinuđeni objaviti integralnu verziju njezinog jedinstvenog pothvata u nadi da će ju netko prepoznati ili obavijestiti, te time ustanovi i autoru vratiti otuđenu fotografiju.

U integralnoj verziji krađe moguće je vidjeti kako se doista radilo o dobro osmišljenoj i precizno izvedenoj akciji, te napominjemo kako smo ostali fascinirani trenutkom koji je kradljivica provela pred samom fotografijom prije negoli ju je skinula sa zida.

Tu je moguće vidjeti rijedak moment apsolutne opijenosti snagom umjetničkog djela koje, iako malih dimenzija može natjerati osobu na velike i do sada nezabilježen pothvat u praksi izlaganja suvremene umjetnosti u Hrvatskoj.

više...
Posebna događanja

Mala retrospektiva smrti - prva predstava u povijesti kazališta koju izvode dvojica pokojnika

21.02.2018. u 19:00 h srijeda

Mala retrospektiva smrti je zagrobni umjetnički eksperiment koji pred publiku izlaže sve aspekte i poveznice smrti i života u svakodnevnom i ne baš tako svakodnevnom životu i smrti. Izvođači, nama dragi pokajnici Boris Bakal i Leo Vukelić, diskurzivno će obrazlagati svoje umiranje i svoje stavove o umiranju kroz intedisciplinarnu i interaktivnu procesno-projektnu izvedbu.

Publiku obavještavamo da ne treba brinuti: ona još uvijek živi te baš stoga i zbog toga će imati priliku s pokojnicima razmatrati odnos politike i smrtnosti, vjere i svjetonazora, misli i ništavila.

Molimo da najavite svoj dolazak na e-mail bacaci.sjenki@gmail.com do 20.2.2018. - zbog vrlo ograničenog broja mjesta.
Hvala na razumijevanju i naša iskrena sućut onima koji nisu stigli nabaviti svoja mjesta na ovom groblju hrvatskog izvedbenog stvaralaštva.

više...