Posebna događanja

HRVATSKI GLAZBENICI U BEČU Ciklus koncerata - 16. sezona

22.02.2020. - 07.06.2020.

U sklopu prvog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU
Siječanj - lipanj 2020.

Ciklus koncerata Hrvatski glazbenici u Beču ove se godine održava po 16. put u prilagođenom obliku i u periodu siječanj - lipanj 2020., iznimno tijekom trajanja prvog hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Kao i prethodnih godina, želja nam je bila nastaviti s predstavljanjem pomno osmišljenih programa i odabirom vrhunskih glazbenika.

više...
Posebna događanja

AICA: DIJALOZI

26.02.2020. u 19:00 h srijeda

Pozivamo Vas na „Vjerovali ili ne!“, razgovor sa Želimirom Koščevićem

U četvrtom u nizu javnih razgovora u okviru programa AICA: DIJALOZI Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (HS AICA), predstavljamo Želimira Koščevića – čije je djelovanje u svojstvu kustosa i voditelja Galerije SC od 1966. do 1979. bilo pandan novih kustoskih praksi i pozicija na umjetničkoj sceni Zapada. Vjerojatno je upravo stoga Davor Matičević njegovu kustosku praksu nazvao umjetničkom. U razgovoru koji sa Želimirom Koščevićem vode Sandra Križić Roban, Bojan Krištofić i Sanja Horvatinčić, bit će riječi o njegovom kustoskom radu na velikim tematskim te međunarodnim izložbama, kao što su bijenala u Veneciji i Sao Paolu, o likovnim kritikama i esejima, autorstvu 15 knjiga i monografija o modernoj i suvremenoj umjetnosti te aktualnom radu na mapiranju hrvatske i regionalne fotografske scene.

više...
GALERIJA NA KATU

Mio Vesović / Ars vivendi

03.03.2020. - 21.03.2020.

Izložba Mije Vesovića "Ars vivendi" otvara se u utorak, 3. 3. 2020. u 20 sati, u KIC-ovoj Galeriji na katu.

Autorskim kalendarom Ars vivendi, napravljenim posebno za Galeriju na katu, kroz dvanaest kolaža majstor fotografije Mio Vesović odabrao je posuditi tuđi fotografski rad i nadograditi ga, intervenirati bojom i kistom u isti, te se dotaknuti hrvatskih umjetnika koji u njegovu odabiru ostavljaju traga u domaćoj kulturi. Temeljni motiv kolaža, naga žena, jedan je od posebnih fetiša mnogih fotografa koji svoj opus crpe unutar urbanih motiva. Od Posavca pa do Krpana, od Kelčeca do Lupina, žena kao motiv neizbježan je ključ njihovog erosa za stvaranjem i aktivnim sudjelovanjem u životu.

više...
Posebna događanja

Koncert violinista Anđelka Krpana i pijanistice Nade Majnarić

17.03.2020. u 19:00 h utorak

Pozivamo vas na koncert violinista Anđelka Krpana i pijanistice Nade Majnarić koji će se održati u sklopu ciklusa Hrvatski glazbenici u Beču.

Utorak, 17. 3. 2020., 19 sati
Altes Rathaus, Wipplingerstraße 6/8, 1010 Beč
Anđelko Krpan, violina
Nada Majnarić, glasovir
F.Schubert, L.van Beethoven, T. Uhlik, B. Papandopulo
Ulaz slobodan

više...