GALERIJA NA KATU

Dragan Živadinov - Umjetnik s orbitalnim poslanjem /razgovor

18.07.2020. - 31.08.2020.

Dragan Živadinov umjetnik je s misijom koja se neprestano nanovo pronalazi i stvara,'reinventira', a koja je ujedno i njegov životni i umjetnički koncept na kojem radi s Dunjom Zupančič i Mihom Turšičem.
Njegova misija nije jednostavna, nije jeftina, nije ni trenutni hir ili zanos s rokom trajanja. Njegova misija već traje 23 godine i trajat će sve dok ne završi u ekvatorijalnoj orbiti Zemlje.
Dragan je imao izložbu u Galeriji na katu 2017. godine, održalo se tada i predavanje te prezentacija knjige vezana za njegov specifični tehnološko filozofski pristup umjetnosti koju je nazvao postgravitacijskom, a koja svoje nadahnuće nalazi u radu Hermana Potočnika Noordunga.

više...
KINO

PULA U ZAGREBU 2020.

30.07.2020. - 01.08.2020.

Program PULA U ZAGREBU tradicionalno donosi filmske naslove iz programa nacionalnog filmskog festivala u Puli.
U ovogodišnjem izdanju u programu Pula u Zagrebu publika će imati priliku u Kinu Metropolis MSU pogledati igrane filmove - Glas redatelja Ognjena Sviličića, komediju Ideš? Idem! redatelja Ljube Zdjelarevića te pvi put u Zagrebu hvaljeni i nagrađivani film Bog postoji, njeno ime je Petrunija redateljice Teone Strugar Mitevske.
U Kinu KIC, u sklopu programa PULA U ZAGREBU prikazat će se dokumentarni naslovi Izidor Popijač Žiga Bednjanski redatelja Sergija Michielija, Izlazite li vanka? redateljice Ines Jokoš te Kula smrti redatelja Bernardina Modrića.

Ulaz na projekcije filmova u sklopu programa PULA U ZAGREBU je slobodan

više...