IZLOŽBA - GALERIJA FORUM U SURADNJI S UGD / NIKOLINA ŠIMUNOVIĆ

01.09.2021. - 15.09.2021.

U Galeriji Forum od 1.9.2020. u 19 sati može se vidjeti izložba Nikoline Šimunović Lapis Lazuli koja je početkom ovog ljeta bila prikazana publici u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Gostovanje ove izložbe dio je suradnje Galerije Forum s Umjetničkom galerijom Dubrovnik. Izložba se može pogledati do 15.9., uz sva pridržavanja propisanih mjera.

Na izložbi će umjetnica pokazati nekoliko novijih apstraktnih kompozicija. Kustosica izložbe je Anita Ruso, koja na slikama Nikoline Šimunović ističe lirsku meditativnost: „Poznato je da je kultura ladanja ukorijenjena u dokolici, vremenu slobodnom za stvaralaštvo i samodjelatnost kojom se čovjek ostvaruje i djelatno potvrđuje kao slobodno biće. U vlastitom ostvarivanju i potvrđivanju, umjetnica u osobnim 'ladanjskim' prostorima stvara 'lirsku ugođajnost', najupečatljiviju karakteristiku vlastite umjetnosti. Izostajanje konkretnih tema ne sprječava bujanje formi koje svojim preklapanjem, transparencijama, prodiranjima slojeva boja, sveukupnom nježnošću, uvlače gledatelja u sklad uljuljane i mekane ekspresije.“

Nikolina Šimunović rođena je 1978. godine u Dubrovniku. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Zlatka Kesera, 2003. Osim slikarstva, aktivno stvara na području ilustracije, uređenja interijera i likovnog oblikovanja raznih predmeta (skulptura, namještaja, rasvjetnih tijela). Od  2005. godine radi kao profesorica likovne kulture u OŠ grofa Janka Draškovića u Zagrebu.

Izložba je ostvarena u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.