MILAN PAVIĆ: UREDI, KAVANE, ATELJEI

Galerija forum

05.03.2021. - 27.03.2021.

Od petka 5. ožujka, u Galeriji Forum, u Zagrebu, od 19 sati, uz sva pridržavanja zdravstvenih mjera, može se pogledati izložba fotografija Milana Pavića.

Izložba se zove Uredi, kavane, ateljei, a na njoj će biti prikazan odabir portreta hrvatskih umjetnika koje je Pavić snimio tijekom svoga života.
Rođen u Daruvaru 1914., Milan Pavić je, kako piše Josip Depolo u njegovoj monografiji (u izdanju Spektra iz Zagreba, 1986.) svoj prvi kontakt s novinama ostvario u istom gradu 1934., razgovarajući s Franjom Fuisom, zagrebačkim novinarom poznatim po izuzetno zanimljivim reportažama. Fuis je mladoga Pavića povezao s redakcijom Novosti, gdje je on od 1935. počeo objavljivati reportaže iz rodnog mu Daruvara. Iste je godine dobio svoj prvi fotoaparat i to kao nagradu redakcije časopisa Panorama iz Beograda, jer je u Daruvaru za njega sakupio 27 pretplatnika. Tako je započela karijera upisana u povijest hrvatske fotografije.

više...

Pogledajte predavanje prof. dr. sc. Gorana Bandova - Europska solidarnost u doba COVID-19 krize

Tribine

10.03.2021. u 19:00 h srijeda

Predavanje posvećeno pitanju funkcioniranja europske solidarnosti u doba COVID - 19 krize. Europska solidarnost jedan je od najsnažnijih instrumenata EU politika, koji umrežuje i učvršćuje odnose članica EU, ali i ostatka europskog prostora. Kroz europsku solidarnost države članice EU pružaju podršku europskoj državi, koja u određenom trenutku nije u stanju potpuno samostalno uspješno odgovoriti na krizu poput poplave, epidemije, potresa ili pandemije.

više...

Pogledajte predstavu "Gospoda Glembajevi"

Posebna događanja

19.03.2021. - 02.04.2021.

Dramski tekst najvećeg hrvatskog pisca 20. stoljeća Miroslava Krleže, psihološka drama 'Gospoda Glembajevi', u produkciji Eurokaza te režiji iskusnog Branka Brezovca, premijerno je izveden u petak 25. listopada u 20 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, popularnom KIC-u.

Svakako pogledajte!

više...

Ciklus tribina Krešimira Mišaka - TRAGOM DIVOVA I ČUDOVIŠTA

Tribine

25.03.2021. u 19:00 h četvrtak

Ideja da su nekad svijetom hodali divovi danas se čini nestvarnom. No, mnogi stari novinski izvještaji, fotografije i nalazi govore baš to. Osim divova, postoje nalazi malih ljudi, potom kosturi krajnje neobičnih karakteristika, kao i neobični crteži ljudi i velikih životinja nalik dinosaurima. Objedinjeni na jednom mjestu, svi oni govore priču o nekom zaboravljenom i drugačijem svijetu...

više...