ENIS ČIŠIĆ: FRAMES

15.04.2017. - 21.04.2017.

SUBOTA, 15. 4. 2017. U 12 h - Otvorenje izložbe u Galeriji na katu

Izložba pod nazivom Frames predstavlja dio radova nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Naslov izložbe odnosi se na seriju strip crteža inspiriranih kultnim likovima iz svijeta stripa, filma i pop kulture, točnije reprodukcija filmskih kadrova s kojima je Enis diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Film i strip usko su povezani s Enisovim stvaralaštvom.

U svom konceptu Enis Čišić izdvajao je pojedinačne slike iz filmskih ostvarenja i reproducirao ih kroz crtež, baveći se linijom, formom i prostorom unutar različitih kompozicija, kao i svjetlom i sjenom, odnosno svim onim elementima koji po pravilu čine jednu sliku. Međutim, kadrovi se odnose i na devetu umjetnost kojom se Enis profesionalno bavi tako da će posjetitelji imati priliku vidjeti mapu izvora njegovih inspiracija iz kojih je autor crpio ideje te ih vizualizirao i predstavio kroz crteže, ilustracije i strip stranice.

 

O AUTORU

Enis Čišić je strip crtač i ilustrator rođen u Sarajevu 1980. godine gdje je i završio je Akademiju likovnih umjetnosti.

Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator. Njegove stripove izdaje najveća izdavačka kuća u svijetu stripa, Marvel Comics.

Izložba ostaje otvorena do 21. 4. 2017. godine.