KIC i Galerija na katu ne odustaju od potrage!

21.02.2018.

Prošlo je nekoliko dana od kada smo objavili kratki snimak krađe u nadi da ćemo doći do ukradene fotografije. Također, nadali smo se  kako će kradljivica iskoristiti ponuđenu mogućnost amnestije i rada na kustoskom projektu kao nagradu za pokazanu izuzetnu hrabrost i ljubav prema za umjetnosti, makar i prekršila zakon.

Potraga nije dovela do rezultata te smo prinuđeni objaviti integralnu verziju njezinog jedinstvenog pothvata u nadi da će ju netko prepoznati ili obavijestiti, te time ustanovi i autoru vratiti otuđenu fotografiju.

U integralnoj verziji krađe moguće je vidjeti kako se doista radilo o dobro osmišljenoj i precizno izvedenoj akciji, te napominjemo kako smo ostali fascinirani trenutkom koji je kradljivica provela pred samom fotografijom prije negoli ju je skinula sa zida.

Tu je moguće vidjeti rijedak moment apsolutne opijenosti snagom umjetničkog djela koje, iako malih dimenzija može natjerati osobu na velike i do sada nezabilježen pothvat u praksi izlaganja suvremene umjetnosti u Hrvatskoj.

 

 Emil Matešić, ravnatelj