Thomas Windisch - Ljepota neželjenog

09.05.2018. - 25.05.2018.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija
Thomas Windisch - Ljepota neželjenog
u Galeriji na katu

Thomas Windisch rođen je 1982. godine u Grazu, Austrija. Iako odmalena vezan uz umjetnost kroz crteže i slikarstvo, život ga odvodi prema karijeri profesionalnog vojnika. Fotografiju kao sredstvo izražavanja upoznaje tek 2013. te sva svoja dosadašnja iskustva, kako životna tako i profesionalna, fokusira na razvoj posebnog ‘lovačkog duha’ unutar medija.

Kroz nomadska lutanja, u neprestanoj potrazi za motivima, u kratkom je vremenu postao jedan od malobrojnih vrhunskih fotografa unutar tzv. “Ruin Porn” žanra.

Njegova hrabrost (zadnje putovanje bilo je u Černobil), vojnička disciplina i organiziranost svoje su otjelovljenje pokazale u stvaralačkom impulsu prema fotografiji koja napuštenim i zaboravljenim objektima daje novu svrhu pretvarajući ih tako u savršene modele za protok i moć vremena.

U svom radu dosljedan je osobnom dokumentarističkom stilu koji koristi motive napuštenih i ostavljenih svjedoka ljudskih dometa ili gluposti kako bi probudio uspavani osjećaj mistične moć trajanja i trošenja koja se upravo sada, ovaj trenutak događa pokraj nas i u nama.

Izložba ostaje otvorena do 25.5.2018.

Izložba je ostvarena uz pomoć Austrijskog kulturnog foruma, Zagreb