AMBIENTALIKA - večer eksperimentalne ambijentalne glazbe

22.12.2023. u 20:00 h petak

'Ambientalika' je večer posvećena ambijentalnoj glazbi i njenoj izvedbi uživo uz video pozadine koje prate glazbu. Ovakve večeri (eventi) zamišljeni su tako da publika sjedi i neometano sluša glazbu uronjena u ambijent kako bi doživljaj bio što potpuniji i intenzivniji.

Nastupaju:

VISIONS (Kanada) Cyclic Law Records
VISIONS je solo rad Kana
đanina Frédérica Arboura u polju eksperimentalne ambijentalne analogne glazbe. Frédéric Arbour vlasnik je Cyclic Law, vrlo utjecajne i trenutno jedne od najboljih diskografskih  diskografska kuća u polju ambijentalne, ritualne i industrijske glazbe.

Glazbenik i vizionar,  Frédéric Arbour je otkrio i predstavio veliki broj izvođača koji su zahvaljujući njegovoj diskografskoj kući postali poznati širom svijeta.  Jedan je od glavnih aktera stila Dark Ambient. Frédéric također objavljuje i distribuira knjige o umjetnosti te razne publikacije odabranih nezavisnih izdavača. Pored Cyclic Law diskografksoj kući ima još dvije podetikete, 'Cavsas' koja je specijalizirana za metal glazbu, i 'Aesthetical' koja se usmjerila na ritmičku i eksperimentalnu stranu elektronske glazbe. U Europi živi sedam godina. Nakon nekoliko godina provedenih u Berlinu, svoj dom je našao u malom pitoresknom mjestu na obroncima južne Francuske u okolici Toulousea.
www.cycliclaw.com / www.visionsambient.bandcamp.com

 VELGENATURLIG (Portugal) Winter-Light Records

Velgenaturlig, pravim imenom Ivo São Bento, Portugalac je s trenutnim sjedištem u Grazu.
Ovaj umjetnik zvuka (aureal composer) od ranog djetinjstva istražuje slušne zvu
čne krajolike kao i kozmičke drone, analogno-organske, terensko-akusmatske, kanalizirane sideralne unije.
www.velgenaturlig.bandcamp.com/                        
U svom radu bavi se istraživanjem zvuka kroz stvaranje razli
čitih zvučnih okruženja i auralnih transformacija prostora - ugodnih, sveobuhvatnih i svijetlih kao i gustih, teških, disonantnih i neočekivanih, a njegova se istraživanja kreću od golemih glazbenih prostora koji se neprestano razvijaju, preko višeslojno obrađenih zvukova, terenskih snimaka i elektroakustičkih elemenata, pa sve do jednostavnih i namjenski izrađenih zvučnih pejzaža koji nastaju korištenjem starih analognih strojeva.

Prodaja ulaznica:

Osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme jer je broj sjedećih mjesta ograničen zbog manjeg kapaciteta dvorane.