Zagreb, volim te!

13.09.2014. u 20:00 h subota

undefined

Festival 'Zagreb, volim te!' nastavak je inicijative i posljedica postavljanja spomenika Tomislavu Gotovcu i performansu 'Zagreb, volim te' koji je postavljen u kolnik kod Ilice 8. u sklopu 6. Zagrebi!festivala.

Festival 'Zagreb, volim te!' zamišljen je kao platforma koja bi jednom godišnje okupljala umjetnike koji se bave performansom, a koji se odvija u strogom centru grada.

Pri selekciji radova fokus je na umjetnicima koji svojom izvedbom slijede Gotovčev estetsko-izvedbeni diskurs.

Kultura kao odraz discipline, pravila i zakona i s druge strane natura kao krik iskona i pokušaj podsjećanja na porijeklo i animalnost samog čovjeka upravo kroz koncept festivala Zagreb, volim te! na nenasilni način u urbanom kontekstu odražavaju to važno pitanje – da li je kultura ubila ono Iskonsko u nama?

Namjera projekta:

0. Festival je svojevrsni društveni eksperiment o stanju pojedine urbane sredine i odnosa naspram nagog tijela u javnom prostoru.

1. Akcija ima namjeru stvoriti novi' kulturno-turistički proizvod' grada Zagreba jer je Turistička zajednica GZ još u rujnu 2013. tiskala plakat s motivom Gotovca iz performansa 'Zagreb, Volim te', te tako pokazala razumijevanje za korištenje nekada provokativnog čina u promociji Grada.

2. Dali je i danas taj čin provokativan to možemo jedino odgonetnuti podrškom festivalu

3. Ovim projektom Grad se postavlja u ulogu onoga tko svojim građanima postavlja i predstavlja izazove, a ne prepreke i ograničenja, a opet na najhumaniji način daje hommage jednom hrabrom umjetničkom činu.

 

Zagreb, volim te!

13.09.2014. u 20:00 h subota