5. ARTERIA - Tjedan filma o umjetnicima i umjetnicama

22.03.2022. - 26.03.2022.

Kulturno informativni centar od 22. do 26. ožujka organizira

5. Arteriju - tjedan filma o umjetnicima i umjetnicama.

Peto izdanje Arterije u Dokukinu KIC donosi presjek aktualnih dokumentaraca o slavnim umjetničkim osobnostima – zagrebačka publika premijerno će gledati nagrađivane filmske posvete legendarnoj punk frontmenici Poly Styrene, njemačko-švicarskom književniku i nobelovcu Hermannu Hesseu, sjenovitoj umjetnici i Picassovoj muzi Dori Maar, prvom androginom umjetniku i sviraču ukulelea Tiny Timu, inovativnom koreografu i plesaču Merceu Cunninghamu, prvoj redateljici na svijetu i pionirki filmske industrije, donedavno zaboravljenoj Alice Guy-Blaché, argentinskom pijanističkom virtuozu Martínu Perinu i njegovoj borbi s mentalnom bolešću, kontroverznom fotografu Helmutu Newtonu, te gnjevnoj kraljici no-wavea i njujorškoj underground poetesi Lydiji Lunch. Filmovi će biti popraćeni razgovorima koji će pojedine karizmatične umjetničke figure upotrijebiti kao paradigmu i uvertiru u promišljanje nekih od ključnih problema suvremene umjetnosti.

Selektorica programa je filmska kritičarka i voditeljica Dokukina KIC Dina Pokrajac.

ULAZNICE
Cijena ulaznice za pojedinu projekciju je 20 kuna.
Kupite ih na www.dokukino.net
Ili sat vremena prije svake projekcije ispred dvorane.

5. Arteria održavat će se sukladno preporukama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa (COVID-19). Svim sudionicima i gostima biti će dostupne zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva. Za ulaz na projekcije neće se tražiti COVID potvrde.

Partneri i financijska podrška: Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar, Goethe-institut Kroatien, Europa Cinemas, Restart

 

undefined