Dokukino KIC nastavlja s radom!

05.06.2020. u 19:00 h petak

U petak, 5. lipnja u 19 h možete pogledati Medenu zemlju, jedan od najvećih dokumentarnih hitova godine. Ovaj filmski dragulj nominiran za Oscara u dvije kategorije (najbolji dokumentarac i najbolji strani film) kroz priču o skromnoj medarici Hatidže iz Sjeverne Makedonije ocrtava temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi. Debitantski dugometražni doks Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske, sniman tijekom tri godine, istovremeno je grub i nježan portret krhke ravnoteže našeg ekosustava. Film daje pogled u jedan način života u izumiranju, ali nudi i nezaboravno svjedočanstvo o snazi i izdržljivosti jedne iznimne i snažne žene.

U subotu, 6. lipnja u 19 h pogledajte film Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom Henrika Georgssona, dokumentarac o svjetski slavnom švedskom novinaru, piscu i antifašističkom aktivistu Stiegu Larssonu (trilogija Millenium). Doks se fokusira na dosad ne toliko poznate detalje iz piščeva novinarskog rada većinom posvećenog istraživanju i prokazivanju djelovanja ekstremnih desničarskih grupacija u Švedskoj. Zbog prokazivanja neonacista Larsson je bio u stalnoj opasnosti zbog čega je njegov život bio uzbudljiviji i od same fikcije koju je pisao.

U nedjelju, 7. lipnja u 19 h na programu je biografski dokumentarac Diego Maradona, film o jednom od najvećih i najkontroverznijih sportaša svih vremena. Doks se najvećim dijelom fokusira na njegovu legendarnu epizodu provedenu u Napulju - tijekom sedam godina provedenih u gradu na talijanskom jugu, karizmatični se Argentinac teško nosio sa slavom i porocima, no sve mu je bilo dopušteno dok je na terenu izvodio čuda. Ovaj iskren i višeslojan doks nagrađivanog redatelja Asifa Kapadie ('Senna', 'Amy') razotkriva čovjeka iza mita o 'malom zelenom'.
 
Mjere sigurnosti u Dokukinu KIC

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima omogućili što sigurnije uživanje u projekcijama. Broj ulaznica u prodaji ograničen je na 40, a između sjedećih mjesta bit će osiguran razmak od 1,5 metra. Ispred dvorane postavljen je punkt za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor će biti provjetravan. Cjeloviti popis mjera možete pronaći ovdje.