Dokumentarni film Obalno šetalište Silvija Mirošničenka

24.06.2024. u 19:00 h ponedjeljak

Dokumentarni film Obalno šetalište Silvija Mirošničenka u Kulturno Informativnom Centru u Zagrebu (KIC) , 24.lipnja s početkom u 19h.

Gosti : voditeljica programa:  Biljana Čakić – Veselić (filmska redateljica),  Daniel Ruljančić (snimatelj filma),  Silvio Mirošničenko (scenarist i redatelj)

Nakon uspješnih projekcija na prošlogodišnjem Liburnija Film festivalu te osvojene Nagrade europskog žirija za najbolji dokumentarni film na SEE Film Festivalu 2023. (u Parizu, Berlinu i Washingtonu), Obalno šetalište redatelja Silvija Mirošničenka u kinima se prikazuje od 11. travnja po čitavoj Hrvatskoj. Producentica filma je Anita Juka iz produkcijske kuće 4Film, koja je također i distributer, a koproducentica je Chiara Toffolo iz talijanske produkcijske kuće Tesla Film.

Radnja ovog opservacijskog dokumentarnog filma mozaično prikazuje svakodnevicu liburnijske zajednice, fokusirajući se na veći broj stanovnika koji su povezani s dvanaest kilometara dugim šetalištem Franza Josefa I, od Voloskog do Lovrana. Među sugovornicima u filmu su reperska skupina Reinkarnacija, slavni kantautori Duško Jeličić Dule Silvana, fotograf Smiljan Prpić, komunikacijski stručnjak i politički aktivista Domagoj Tramontana, poduzetnik Vjekoslav Martinko, dizajner Albano Vučetić te drugi. Film također dokumentira lokalne izbore za vođenje grada Opatije te brojna događanja duž šetališta.

 

Obalno šetalište nastaje u koprodukciji Hrvatske i Italije. Scenarij i režiju potpisuje Silvio Mirošničenko, dok su za kameru zaslužni Debora Vrizzi i Daniel Ruljančić. Montažu je radila Doris Dodig, a zvuk su oblikovali Francesco Morosini i Emanuele Amodeo. Glazbu je skladao Pere Ištvančić. Produkciju filma potpisuje Anita Juka iz 4Film, uz koprodukciju Chiare Toffolo iz Tesla Production. Film je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Friuli Venezia Giulia Audiovisual Fund, MEDIA, Grada Rijeke, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Turističke zajednice općine Lovran.