“JAČA” Nova predstava na nezavisnoj kazališnoj sceni

26.11.2016. u 20:00 h subota

Poznato zagrebačko okupljalište KIC ovaj mjesec ponovno je  otvorilo svoja vrata građanima. Uz mnoštvo kulturnih sadržaja koji se svakodnevno nude u prostorima KIC-a, sve više prostora dobiva i kazališna scena. U suradnji s KIC-om Umjetnička organizacija TeatruM producirala je predstavu pod nazivom «Jača». Prije svega ovo je jaka ženska priča. Predstava je nastala prema istoimenom tekstu Augusta Strindberga, a glumice Ana Vučak i Nađa Josimović pod redateljskim vodstvom Helene Petković bavile su se problemom raslojenog ženskog identiteta te pitanjima imamo li snage priznati sebi da su dijelovi naših života, kao i naših identiteta lažni? Imamo li snage suočiti se sa sobom samima? Ima li uopće takva borba pobjednika i poraženoga ili se vječno vrtimo u krugu samozavaravanja i novih borbi?

undefined

 

Osim glumica i redateljice svoj ženski doprinos dala je i dizajnerica Andrijana Subotić Etna Maar koja potpisuje kostime i  njima je dala posebnu dimenziju cijeloj priči.

Osim ženskog dijela ekipe tu su i suradnik za pokret Petar Cvirn koji je sa svojim bogatim iskustvom na području plesne umjetnosti doprinio stvaranju neverbalnih dijelova.

Scenografiju predstave potpisuje Ivan Veljača, renomirani mladi scenograf koji se nakon dugogodišnjeg rada na filmu prvi put okušao u kazališnoj scenografiji.

Autor zvukovnog oblikovanja je Neven Marinac.

Ovaj projekt proizvod je skupine mladih profesionalaca koji su svaki na svoj način pridonijeli stvaranju predstave  „Jača“.

undefinedundefined
 
 
kliknite FB event
 
Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na 098 1975 666 ili na nina.krizan5@gmail.com