TESLA – PRILAGOĐAVANJE ANĐELA

25.05.2022.

Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti „istina“.

Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec - Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri do sada je ostvario preko 70 uloga. Na kazališnim daskama odigrao je veliki broj naslovnih i vodećih uloga u predstavama Rikard III, Koriolan, Sirano XXI, Hasanaginica, Braća Karamazovi itd. Domaća teatarska publika trenutno ga može vidjeti u hit predstavi Teatra EXIT Konstelacije, a široj je publici poznat po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno bijeli svijet, Drugo ime ljubavi.

Uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena je Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom kazališnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u široj regiji. U svojoj dosadašnjoj karijeri istaknuo se u predstavama Filomena Marturano, Egzistencija, Djeca sa stanice Zoo, Ucene žene, Antigona, Oluja, Ribarske svađe, Ekvinocijo, Hamlet i druge. Hrvatska publika upoznala ga je kroz glavne uloge u mnogim serijama posljednjih deset godina.

Režija i adaptacija teksta: Vladimir Posavec-Tušek
Kostimografija: Marita Ćopo
Scenografija: Miljenko Sekulić
Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević
Glazba: Stanislav Kovačić
Oblikovanje vizuala: Tijana Čvorak

Produkcija: Ka’Bina, Kulturno informativni centar KIC

 

undefined