RAZGOVOR S AUTOROM I FILMSKA PROJEKCIJA: VELJKO BULAJIĆ "SKOPLJE '63"

02.12.2022. u 16:00 h petak

U petak 2. prosinca 2022. u 16 sati, u sklopu projekta „Pametniji grad 3.0: Feniks ili apokalipsa?“, u KIC-u će se održati razgovor s Veljkom Bulajićem i projekcija njegovog legendarnog dokumentarnog filma „Skoplje '63“.
 
"Skoplje '63" jugoslavenski je dokumentarni film o razornom potresu magnitude 6.1 koji je zadesio Skoplje 1963. godine. Već tri dana nakon potresa u kojemu je uništeno kako se procjenjuje do 80 posto grada, Veljko Bulajić izašao je na ulice Skoplja i započeo snimanje. Iduća četiri mjeseca nastajao je materijal što ga je Bulajić dvanaest mjeseci osobno montirao u dugometražni film prikazan 1964. na festivalu u Cannesu i koji je na venecijanskoj Mostri proglašen najboljim dokumentarcem. 

O snimanju filma, obnovi grada i vremenu u kojemu se sve događalo Veljko Bulajić reći će nam više u razgovoru koji će s autorom voditi Hrvoje Hribar. 

Nakon razgovora, u 17 sati, u dvorani KIC-a održat će se projekcija filma „Skoplje '63“.
 
Pridružite nam se!
 
Skoplje ’63 (1964., ’77)
Režija i montaža: Veljko Bulajić
Scenarij: Jovan Boškovski, Stevan Bulajić, Ratko Djurović, Mateja Mateski i Đorđe Stardelov
Producenti: Stipe Gurdulić i Risto Teofilovski
Kamera: Živorad Milić, Ljube Petkovski, Dragan Salkovski i Aleksandar Sekulović
Produkcija: Jadran film / Vardar film

 
Detaljan program projekta „Pametniji grad 3.0: Feniks ili apokalipsa?“ možete vidjeti na ovom linku: https://bacaci-sjenki.hr/.../pametniji-grad-3-0-feniks.../

Ulaz je slobodan.