TRI VEČERI FILMA I GLAZBE U KINU POD ZVIJEZDAMA

12.06.2020. - 29.06.2020.

 

Kino Europa u gostima

TRI VEČERI FILMA I GLAZBE U KINU POD ZVIJEZDAMA

Restauriran filmski klasik 'Ljubav i moda', nezaboravna filmska glazba u izvedbi Zagrebačkih solista i koncert glazbene dive Gabi Novak za građane Zagreba

Ljetna pozornica Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Kino Europa, koje je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i istinski poklonici 'magije' koju donose posebna djela glazbene i sedme umjetnosti.

Trolist filmsko-glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama 12. lipnja s početkom u 21 sat otvara projekcija filmskog klasika 'Ljubav i moda' s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi, koji će se, nakon restauracije, prvi put javno prikazati onakav kakav je i snimljen. Ključan film jedne generacije odlikuju pršteće boje i izvanredna glazba, a vodeći glazbenici u novorestauriranoj kopiji od ovog su svevremenskog filmskog ostvarenja stvorili i izvanfilmsko iskustvo.Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, prvi put na filmu pojavljuje se i Gabi Novak, a Ljubav ili šala i Devojko mala samo su neki od ključnih songova koji rese ovu muzičku komediju koja se pamti (i pjevuši) danima nakon gledanja.

Druga večer, subota 13. lipnja s početkm u 21 sat, rezervirana je za spektakularni koncert, na kojem će Zagrebački solisti izvoditi perjanice filmske glazbe Dalibora Grubačevića, čije autorske skladbe izvučene iz izvornog okvira ponajviše podsjećaju na velike holivudske partiture. Besprijekornog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević će sa Zagrebačkim solistima predstaviti 'najbolje od najboljeg' iz svoje bogate karijere, uz evociranje filmskih slika čak i onda ako neke od filmova za koje je skladao glazbu publika nije dosad gledala. Ovaj jedinstveni koncert upotpunit će i gostovanje Simply Brass kvinteta, čime će Grubačevićeva filmska glazba dobiti dodatni kolorit.

Kao šlag na torti, posljednju večer 29. lipnja s početkom u 21 sat slijedi 'San filmske noći' u 'režiji' glazbene dive Gabi Novak, koja je od oslikavanja pozadina u svjetski priznatim klasicima Zagreb filma, preko metafizičkog glasa u H-8, glumačke pojave u Ljubav i moda pa sve do u Berlinu nagrađenih Šavova, filmove u kojima se pojavljivala uzdizala do razine remek-djela. Prvi put u svojoj karijeri, ova neponovljiva glazbena osobnost, dama svjetskoga glasa, u iskrenom će razgovoru, uokvirenom izabranim filmskim insertima i vokalnim izvedbama brojnih filmskih songova vlastitog Original Soundtracka, evocirati svoju, našu, ali i svjetsku filmsku povijest i estetiku. U bajkovitoj atmosferi Ljetne pozornice Tuškanac za klavirom će joj se, pred zagrebačkom publikom, pridružiti i sin Matija Dedić.

Ulaz na sve tri večeri ovog ekskluzivnog događanja je slobodan, a besplatne se ulaznice, čiji je broj zbog posebno propisanih mjera za organizaciju kulturnih manifestacija ograničen, mogu preuzeti od 8. lipnja putem sustava ulaznice.hr, kao i na ulazu na Ljetnu pozornicu Tuškanca na same večeri održavanja od 19 sati.

 

undefined

 

 

RASPORED

 

Projekcija filma 'Ljubav i moda'

petak, 12. lipnja / 21 sat, Ljetna pozornica Tuškanca

 

Zagrebački solisti izvode filmsku glazbu Dalibora Grubačevića

subota, 13. lipnja / 21 sat, Ljetna pozornica Tuškanca

 

Gabi Novak: San filmske noći

ponedjeljak, 29. lipnja / 21 sat, Ljetna pozornica Tuškanca

 

ulaz slobodan za sva tri događanja

besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Ljetne pozornice Tuškanca na dan događanja od 19 sati