Postanite model u performansu na društveno odgovornu temu međunarodno poznate fotografkinje!

06.09.2015. - 26.09.2015.

Postanite model u performansu na društveno odgovornu temu međunarodno poznate fotografkinje!

Poziv svima zainteresiranima za sudjelovanje u nastanku velike režirane fotografije autorice Iris Brosch

KIC u sklopu događanja ‘Bijele noći’ kod HNK, u subotu, 26.09.2015. organizira javno snimanje velike režirane fotografije na Zdencu života na temu AGEISM-a (hrv. dobizam – najčešće diskriminacijsko ponašenje prema osobama starije dobi) te poziva zainteresirane volontere koji se osjećaju dobro u svojoj koži i smatraju se ‘lijepima takvi kakvi jesu i neobičnima’ da sudjeluju u snimanju kao modeli i tako iskoriste priliku koja im se pruža jednom u životu!

Autorica fotografije je njemačko-francuska fotografkinja Iris Brosch koja je dugo godina prisutna na međunarodnoj umjetničkoj i modnoj sceni.

Njezini radovi nalaze se u mnogim svjetskim galerijama, kao i na naslovnicama prestižnih modnih magazina.

U potrazi smo za autentičnim licima, tijelima raznih oblika (što neobičniji to poželjniji, mršavi, punašni, snažni ..), muškarcima i ženama raznih dobi - od pete godina života pa do osamdesete godina života.

Pozivamo sve one koji žele volontirati kao modeli da se jave na dino.muhovic@kic.hr i pošalju fotografiju (što kvalitetniju, naravno) portreta i figure kako bi u slučaju odabira stupili u kontakt s vama, te osigurali kostim, make up i dr.

Casting volontera radimo putem emaila ili po preporuci ako vam nije email dostupan.

Casting je otvoren objavom oglasa pa do 23.09. 2015., kako bismo mogli započeti sa snimanjem već 25. 09. (prvi dan snimanja s manjom grupom od 16h) i 26. 09. (drugi dan snimanja s većom grupom od 17h)  te pripremiti potrebnu dokumentaciju.

Osiguravamo hranu i piće za volontere kao i uokvirenu fotografiju (30x40 cm) s potpisom autorice.

U prilogu se nalaze neki radovi Iris Brosch i vizualizacije nekih mogućih motiva koje namjeravamo snimiti u Zagrebu, no jasno je da će mnogo toga ovisiti o modelima i kreativnom trenutku same autorice.

Volonteri mogu i ne moraju biti upitani za poziranje bez odjeće. Njima na volju.

Vidjeti rad Iris Brosch na www.irisbrosch.com

http://irisbrosch.typepad.com/divinita/divinita_photo/

 

 

 

Postanite model u performansu na društveno odgovornu temu međunarodno poznate fotografkinje!

06.09.2015. - 26.09.2015.