ARIEB AZHAR Sufijska poezija i doktrina univerzalne ljubavi

05.11.2015. u 19:00 h četvrtak

Predavanje / koncert

ARIEB AZHAR

Sufijska poezija i doktrina univerzalne ljubavi 

Arieb Azhar, glazbenik i pjesnik iz Pakistana, govorit će o sufizmu i univerzalnoj doktrini ljubavi. Iako se smatra da je sufizam mistična strana islama, sami sufiji smatraju ga njegovom biti. U ovom predavanju, Arieb će govoriti o osobnom putu u ponovnom otkrivanju sufijske poezije u svojoj domovini, osobito Punjabu zvanom “zemlja pet rijeka”, a  nakon predavanja odgovarat će na pitanja iz publike i održati recital sufijske glazbe iz Pakistana.

 

Arieb Azhar (1972. Rawalpindi), odrastao je slušajući klasičnu i folk glazbu, što je utjecalo na njegovo usmjerenje prema etno glazbi. Veliki dio života proveo je u Zagrebu, a svoju karijeru započeo je spontanim nastupima u pubovima nakon kojih su uslijedili i prvi profesionalni nastupi. Zainteresirao se za balkansku i romsku glazbu, ali i stari američki i britanski rock te blues i tradicionalnu irsku glazbu što je rezultiralo osnivanjem grupe Shamrock Rovers. Ubrzo su se s dva snimljena albuma pozicionirali kao jedna od vodećih grupa zagrebačke alternativne scene. Godine 2005. odlučio se vratiti svojim korijenima, odlazi u Pakistan i pokreće nove projekte. Nastupao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj, Americi, a osim pakistanske turneje, nastupao je na cijenjenim svjetskim festivalima poput World Performing Arts festivala u Lahoru te Lok Sanjh festivala u Indiji. 2010. godine zapjevao je na World stageu INmusic festivala.


Oduvijek naklonjen mističnoj sufijskoj poeziji i humanističkom sadržaju, Arieb Azhar upravo u tome pronalazi svoj jedinstveni glazbeni izričaj. 

 

https://www.facebook.com/ariebazhar

http://www.pakipop.com/evaluation/wajj.html

 

Ulaz na predavanje i koncert je slobodan.

 

Na incijativu KIC-a gostovanje Arieb Azhara omogućio je gospodin Zubair Khan

ARIEB AZHAR Sufijska poezija i doktrina univerzalne ljubavi

05.11.2015. u 19:00 h četvrtak