DANI INDIJE - Zemljom maharađa od Jaipura do Ranthamborea – Snježana Banović

19.05.2014. u 19:00 h ponedjeljak

Riječ je o prikazu putovanja po najvećoj indijskoj pokrajini Rajastan. O drevnim običajima i tradiciji, životu ljudi na selu, kulturnim i prirodnim ljepotama s naglaskom na nacionalni park prirode Ranthabore u kojem kraljevsko mjesto zauzima obožavana i zaštićena životinjska vrsta - bengalski tigar.

Vrijeme je izbora u Indiji te će se u uvodu izlaganja govoriti i o tom najvećem političkom događaju na svijetu, ali i o još nekim fenomenima u životu Indije koje za nas predstavljaju nepoznanicu i prečesto rezultiraju predrasudama o toj fascinantnoj zemlji, njezinoj iznimno bogatoj povijesti, tradiciji i kulturi.

O predavačici: Snježana Banović, redateljica, teatrologinja i aktivistica rođena je i živi u Zagrebu. Objavila je dvije teatrološke knjige: Država i njezino kazalište i Kazalište krize, obje o nacionalnom kazalištu u Hrvatskoj. Redovita je profesorica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i velika zaljubljenica u Aziju, posebno u Indiju gdje je dosad boravila dva puta (2005. i 2014. godine