Radionice igre Dungeons & Dragons

07.05.2021. u 10:00 h petak

Kulturno informativni centar u Zagrebu od svibnja 2021. pokreće besplatne radionice igre Dungeons & Dragons. Igra je to koja je  nastala 1974., a temelji se na mašti polaznika.

RPG (role playing games) imaju, osim zabavne, također edukacijsku, socijalizacijsku i psihorazvojnu funkciju. D&D postavlja svakog igrača u ulogu pojedinačnog lika. Igrači se uživljavaju u uloge pustolova, a igrom upravlja tzv. gospodar tamnice (engl. dungeon master, skraćeno DM) - DM ima ulogu pripovjedača i suca, a njegova je zadaća upravljati svijetom igre i postavljati izazove, bitke i pustolovine pred ostale igrače. Igra od sudionika traži kooperaciju, suradnju, domišljatost, inteligenciju i poznavanje kulture. Ovdje se do rješenja dolazi kroz mozgalice, zagonetke, labirinte, logičke zadatke, male detektivske poduhvate, a moguće su i dvorske intrige, diplomatske začkoljice i drugi sadržaji koji traže kooperaciju grupe, međusobno povjerenje, odanost, poznavanje povijesti i opće kulture itd. Mladi ovdje mogu steći prijatelje koji nisu virtualni, proći kroz simulaciju uzbudljivih, fantastičnih iskušenja i opasnosti, a istovremeno i učiti.

Radionica je predviđena za djecu od 7 do 12 godina, a priče u kojima će polaznici sudjelovati temeljit će se na bajkama i mitovima. Jedna sesija traje oko dva sata, a prvi ciklus radionica održavat će se u svibnju i lipnju, te od sredine rujna do prosinca.

Radionica je potpuno besplatna, a odvijala bi se jednom tjedno u prostorima Kulturno informativnog centra u Zagrebu (Preradovićeva 5 ili Teslina 16, ovisno o programima Centra). S obzirom na mogućnosti polaznika dajemo na izbor dva termina, a radionica će se odvijati u terminu za koji ima najviše interesenata.

Predloženi termini su:

A)    utorak 18 – 20 h

B)    četvrtak 18 – 20 h

Molimo zainteresiranu djecu da se do 30.4. prijave na mail:

galerija.forum.zagreb@gmail.com

s naznačenim preferiranim terminom održavanja radionice.

Radionice će voditi Nenad Perković, književnik, novinar i iskusni Dungeon master.

Veselimo se vašim prijavama!

 

pozadinska slika

"Konceptualizacija i izrada 3d modela: Winton Afrić"