FESTIVAL TOLERANCIJE U KIC-u - PONEDJELJAK

10.04.2017. u 17:30 h ponedjeljak

17.30H

THE HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL BARCELONA

Primarni cilj The Human Rights Film Festival Barcelona jest promoviranje empatije i aktivne participacije u društvu prikazujući filmove koji se bave mnogim naličjima ljudske realnosti. Festival Barcelona svojim programom želi utjecati na vrijednosti, ponašanje i pogled na ljudski život. Ovaj događaj postaje centralno mjesto susreta filmaša, aktivista i građana kojim se potiče na dijalog, društveni, ekološki, demokratski i mirotvorni angažman.

The Human Rights Film Festival Barcelona na Festivalu tolerancije predstavit će se i projekcijom njemačkog dokumentarnog filma '#myescape' koji donosi originalne snimke izbjeglica koje su oni sami snimili mobitelima i intervjue u kojima prenose svoje putovanje iz Afganistana, Sirije i Eritreje kroz Afriku i Europu.

GOSTI: Toni Navarro,José Prieto

undefinedundefined

 

19.30H

REDAKCIJE POD PALJBOM - NASILJE I GOVOR MRŽNJE U MEDIJIMA

Okrugli stol naziva 'Redakcije pod paljbom' bavit će se izloženosti novinara i novinarki pritiscima, prijetnjama i nasilju te huškanju uperenog ka medijima i novinarima u javnom sektoru te i u drugim medijima. Razgovorom na ovom okruglom stolu pokušat će se skrenuti pozornost na izloženost novinara ne samo cenzuri i zastrašivanju, već i većim te širim društvenim pritiscima kako bi njihov rad bio podređen stvaranju i prenošenju 'ispravnih' informacija i priča.

U ovom razgovoru sudjelovat će predstavnici organizacija koje u svojem radu tematiziraju ulogu i položaj medija i demokratske političke kulture (GONG, Centar za mirovne studije, Human Rights Film Festival Barcelona i H-Alter) i moderirat će je novinar Robert Tomić Zuber.