KOINCIDENCIJE - MARCO CESATI CASSIN

28.11.2015. u 19:00 h subota

Marco Cesati Cassin rođen je u Milanu 1961.godine gdje se i školovao. Međutim započeo je raditi već s navršenih 17 godina u hotelijerskoj struci. Sa 24 godine je postao afirmirani menager turističkog smjera. Istovremeno je svoja zapažanja, susrete i iskustva tokom mnogobrojnih putovanja po Africi, Aziji i Južnoj Americi pasionirano istraživao i zapisivao.

Pred cca dvadesetak godina doživio je niz koincidencija te u jednom «slučaju koji nije bio nimalo  slučajan», uvjerio se da se zaista ništa ne događa slučajno. Nastavio je putovati, istraživati i zapisivati značajne koincidencije, kojima je i sam svjedočio.

Smatra da smo svi međusobno povezani (kako to znanstveno dokazuje Matrix Divina). Energija, koja putuje dva puta brže od svjetlosti (628.000 km/h) omogućuje nam da se neke stvari dogadjaju jer nam ih predskazuju vizije koje nam se dogode neposredno prije ili istovremeno, sinkronizirano sa samim dogadjajem.

Napominje da je gotovo 80% njegove publike ženskog roda i to zbog razloga, kako navodi, što su žene u mnogim aspektima superiornije od muškaraca zbog svojih intelektualnih i psihofizičkih sposobnosti.

Tematika, istraživanja i iskustva koja je stekao, opisao je u izvrsnim knjigama (od kojih je tek jedna prevedena, ali još nije objavljena), vrlo je popularan i tražen te gostuje često na TV emisijama i održava konferencije po cijeloj Italiji. Osobno je proučavao i pročitao djela brojnih autora, navedenih u bibliografiji njegovih objavljenih knjiga.

Kad govori o inicijaciji u svoju sadašnju sferu djelovanja, želi time  kod publike kojoj se obraća, jednostavnim argumentima, primjerima i insertima DVD-a probuditi osvještenost i duhovnost, spoznaju o svojoj sudbini, o pozitivnim prisustvima o tzv.noumenima  koje ne možemo konstatirati kao fenomene, ali oni postoje. Spominje često Gurdieffa koji je dijelio ljude na mehanizirane i osvještene. Nažalost, velika je većina onih prvih, koji ne razmišljaju o svom životu, čudima svijeta i razlogu svog postojanja.

I sam je u početku bio skeptik, ali otkrića koincidencija koja su spasile nečiji život, dokaze koje je sakupio  omogućili su mu da govori o svemu kao o susretu s anđelima, uvjerio ga je da ništa nije slučajno.

Uvjeren kako uvijek postoji : razlog – posljedica/efekt. Sinhronicitet je opisao i u pojedinim poglavljima svojih knjiga, navodeći da  je na njega imao utjecaj  i na to ga potaklo istraživanje C.G.Junga.

Ističe da duhovnost koju želi probuditi nije religioznost. Religija bi mogla poslužiti tek kao  sredstvo buđenja duše.

 

Predavanje Marca Cesatija Cassina bit će na talijanskom jeziku uz simultani prijevod Erike Koporčić.

Ulaz je slobodan.

 

undefined