MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA – ZA SLOBODU

27.11.2023. u 19:00 h ponedjeljak

Predstavljanje programa povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Predstavljanje programa „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama – za slobodu“ održat će se u uz razgovor te prikazivanje filma „Ustanak za slobodu“ (27') autorice Danijele Stanojević. Film prati događanja koja su se 11. i 14. veljače 2022. godine održala na Cvjetnom Trgu u Zagrebu i u Zagrebačkom plesnom centru.

Sudjelovat će Rada Borić, regionalna koordinatorica kampanje „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“, Nataša Bijelić (CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje), Danijela Stanojević, autorica filma te predstavnice ženskih udruga, umjetnice i sudionice kampanje Milijarda ustaje.

Program se održava u okviru Ženskog filmskog festivala koji je nadahnut globalnim pokretom Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising for Freedom i ima za cilj okončati nasilje nad ženama i djevojčicama kroz umjetnost, prosvjed, pobunu i solidarnost. Pokret koji se proširio se na više od 200 zemalja od 2011. godine, inicirala je V ( Eve Ensler), autorica "Vagininih monologa", a u Hrvatskoj i regiji kampanju koordinira Rada Borić.

Ulaz slobodan.