MOGU LI ZAJEDNO OBITELJ I KARIJERA? / CIKLUS "U ŽENSKOM DRUŠTVU"

12.06.2014. u 19:00 h četvrtak

U četvrtak, 12. lipnja u 19 sati KIC-u će se održati najnovija tribina iz ciklusa "U ženskom društvu" na temu "Mogu li zajedno obitelj i karijera?". Na tribini saznajte sve o projektu MAMFORCE i kako tvrtke mogu poduprijeti obitelj i karijeru.

Izgleda da se ništa nije promijenilo od 1966. i 14 minutnog filma Kreše Golika od „3 do 22“.

Žene i dalje same moraju uskladiti obiteljske obveze i karijeru. S obzirom da im u tome slabo pomaže institucionalizirano društveno uređenje u državi, kako se onda prema problemu postavlja privatni ekonomski sektor?

Saznajte sve o prvim tvrtkama koje olakšavaju ravnotežu posla i obitelji svojim zaposlenicima i osiguravaju jednake mogućnosti napredovanja bez obzira na spol – imamo i prve MAMFORCE COMPANYje u Hrvatskoj!

Ono što vas muči u 21. stoljeću jest: Ostale ste trudne, otišle na porodiljni i dobile otkaz?Poslodavac vas je pitao, planirate li trudnoću? Ne možete planirati obitelj jer vam je nesigurno radno mjesto? Ne želite djecu jer vam je teško odreći se karijere? Nemate podršku svojeg partnera u obiteljskim obvezama?

Na tribini govore:

Diana Kobas, pokretačica projekta Mamforce

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica instituta za ravnopravnost spolova

Maja Pokrovac, HUP

Jasminka Jelić, psihologinja

Dubravka Jusić, direktorica korporativnih komunikacija VIPnet-a

Tribinu moderira Danijela Stanojević, novinarka HTV-a i Vox Feminae

Na tribini će sudjelovati i političarke i aktivistkinje civilnog društva, te pripadnice privatnog poslovnog sektora, a sve prisutne pozivamo da se aktivno uključe postavljanjem pitanja kako bi se prenijelo znanje i podržao ovakav način poslovanja.