OTKAZANO - SANJARENJE O JEZIKU | REVERIES ABOUT LANGUAGE | RÊVERIES AUTOUR DE LA LANGUE

19.03.2020. u 19:00 h četvrtak

OTKAZANO

ANJARENJE O JEZIKU | REVERIES ABOUT LANGUAGE | RÊVERIES AUTOUR DE LA LANGUE

Riječ Zvuk Slika | Word Sound Image | Parole Son Image

Imerzivno iskustvo poezije | An immersive poetry experience | Expérience immersive en poésie

Redateljica: Jasmina Bolfek - Radovani Mina Ray

Glazba, kompjuterske animacije: Alo Allik

Nastupaju: Alo Allik | Jasmina Bolfek-Radovani Mina Ray | Bridget Knapper | Robert Šantek

Trajanje: 50'

Pozivamo vas na multilingualni recital poezije "Sanjarenje o jeziku / Reveries about language / Rêveries autour de la langue" koji će se održati u četvrtak 19. ožujka, u 19 sati, u Kulturno informativnom centru, Zagreb.

"Sanjarenje o jeziku"  treći je u nizu imerzivnih multilingualnih recitala poezije zamišljenih u okviru projekta Unbound Jasmine Bolfek Radovani. Sanjarenje se sastoji od niza zvučnih, vizualnih i višejezičnih "šetnji" (ili "flâneries") koje uranjaju publiku u višeosjetilno iskustvo doživljaja poezije na engleskom, hrvatskom i francuskom jeziku. Poeziju na sceni popratit će kodirana elektronska muzika i kompjuterske animacije Alo Allika. Cilj ovih recitala je prikazati na koji način superpozicija izgovorene riječi, slike i zvuka može dovesti do "oslobođenih" ("unbound") ekspresija.

Jasmina Bolfek-Radovani (umjetničko ime: Jasmina Bolfek-Radovani Mina Ray) rođena je u Zagrebu (otac Hrvat, majka Alžirka frankofonskog izričaja) gdje je završila magistarske studije 1995. godine. Trojezična je (hrvatski, francuski, engleski). Boravila je i školovala se u Bruxellesu, Beču i Uppsali gdje je, kao stipendist Švedskog Instituta, radila na magisteriju. Godine 1995. preselila se u London gdje danas živi i radi. 2Svojim višejezičnim projektom poezije “Reveries of a solitary gazelle / Sanjarije usamljene gazelle / Les rêveries d’une gazelle solitaire” počela se baviti 2014. godine. Njene pjesme objavljene su u Velikoj Britaniji, Kanadi i Hrvatskoj. Jasmina ima doktorat iz frankofonskih literarnih i kulturnih studija (University of Westminster, UK, 2011.) i objavila ga je kao knjigu, kao i više znanstvenih radova na području sociolingvistike. Održala je i niz predavanja na međunarodnim konferencijama i seminarima, uključujući i u Zagrebu.

https://minabolfekradovani.com/project-unbound/

Alo Allik je estonski umjetnik zvuka koji živi i radi u Londonu. Alo izvodi svoju elektronsku muziku i kompjuterski generiranu grafiku širom svijeta; njegov estetsko-umjetnički stil obuhvaća razne vrste scenskog muzičkog izvođenja od DJ-iranja elektronske glazbe, elektronskih "jam-sessions", slobodne improvizacije, do audiovizualnih nastupa.

Bridget Knapper je direktorica Britanskog članskog društva međunarodnog pokreta Economy for the Common Good. Samostalni je savjetnik na polju javnih komunikacija. Bridget je magistrirala francuske i frankofone studije (French and Francophone Studies) u Londonu, i prethodno je radila kao učitelj i voditelj smjera za strane jezike u osnovnoj školi. Bridget govori, pored engleskog, francuski i njemački, te voli surađivati na kreativnim projektima.

Robert Šantek je spiker i sinkronizator. Rođen je u Njemačkoj (Friedrichshafen). Radio je kao prevoditelj, radijski voditelj i urednik, te kao televizijski voditelj i scenarist. Bio je asistent redatelja na predstavama u ZKM-u, GK "Komedija" i Dubrovačkim ljetnim igrama. U slobodno vrijeme pjeva u Ansamblu za ranu glazbu "Otium". Studirao je njemački i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Ulaz je slobodan

 

Financira | Funded by | Financé par: Language Acts and Worldmaking
Uz potporu | Avec le soutien de | Supported by: Kulturno informativni centar, Zagreb  & Queen Mary University of London