Tragom Ante Gabrića Zapadnim Bengalom

16.04.2015. u 19:00 h četvrtak

Fotograf Zvonimir Atletić – Atlas i idejni začetnik projekta snimanja filmova o Majci Tereziji i misionaru Anti Gabriću, Miljenko Marinac, ovom će prigodom iznijeti svoja sjećanja, doživljaje i impresije tijekom snimanja filmova u Indiji, te ih oslikati ponekom fotografijom iz Zapadnog Bengala.

U veljači 2014. godine u Kolkati je boravila ekipa Hrvatske radiotelevizije, snimajući dokumentarne filmove o dobitnici Nobelove nagrade za mir, Blaženoj Majci Tereziji, kao i najvećem hrvatskom misionaru, isusovcu Anti Gabriću.

 

undefined

Kao suradnici, organizatori putovanja i snimanja, aktivno su sudjelovali hrvatski fotograf Zvonimir Atletić – Atlas i idejni začetnik projekta Miljenko Marinac.

undefined

Obilazeći Kolkatu i njezinu širu okolicu, sve do granice s Bangladešom, stekli su određena saznanja o životu u tom dijelu Zapadnog Bengala, te obišli sve bolnice i dobrotvorne ustanove koje je osnovala Majka Terezija.

undefined

Također, upoznali su i prostor župa u mjestima Bošanti, Kumrakhali i Gotsaba, koje je osnovao otac Gabrić, neke od  ljudi koji ga se živo sjećaju, njihov način života, običaje i navike, te neke od promjena koje je taj vedri i vitalni Metkovac unio u njihove živote.