U BORGESOVIM OGLEDALIMA

19.12.2019. u 19:00 h četvrtak

U četvrtak, 19. prosinca u 19 sati u KIC-u, Preradovićeva 5, u povodu  120. obljetnice rođenja Jorge Luis Borgesa priređujemo program pod naslovom „U Borgesovim ogledalima“.

Scenski događaj  „U Borgesovim ogledalima“ koncipiran je kao dinamično preplitanje ispovjednih tonova i temeljnih simbola izvučenih iz bogatoga i obilnoga opusa Jorgea Luisa Borgesa.

U svrhu jače polarizacije elemenata, pa i naglašavanja ideje međusobnog zrcaljenja svih sastojaka, uz umjetnike koji su trajno opsjednuti Borgesovim djelom, uključili smo glazbu i film. Sudionici ovog posebnog scenskog događaja koje je okupio Goran Matović, autor koncepcije, svojim umijećem uspostavljaju novi dijalog s piscem koji je središte književnog univerzuma.

Borgesova slava zasniva se na ulozi ekskluzivnog šaptača, ezoteričnog reformatora i elitnog sugovornika: usprkos svojoj poznatosti, Borgesovi čitatelji imaju iluziju da su ga sami otkrili i da im se gotovo osobno obraća. Nakon Borgesa u književnoj republici ništa ne ostaje tamo gdje je prije bilo…

„Nisam siguran da postojim, u stvari.  Ja sam svi pisci koje sam poznavao, svi ljudi koje sam sreo, sve žene koje sam volio; svi gradovi koje sam posjetio… Nisam ni u što siguran, ne znam ništa… Možeš li zamisliti da čak ne znam ni datum svoje smrti?“ Jorge Luis Borges

Uvodna riječ: Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu
Sudjeluju: Tonko Maroević, Goran Matović Daniel Rafaelić, Boro Radaković i Miro Odak

Ulaz slobodan.

Zahvaljujemo se našem posebnom sponzoru

undefined