UPOZNAJTE GORANKU PERC – KOJA JE PREHODALA 900 KILOMETARA ZA SVE ŽENE OBOLJELE OD RAKA

22.09.2019. u 11:00 h nedjelja

Udruga NISMO SAME poziva vas da doživite iskustvo i promišljanje o životu kroz fotografije i anegdote s pješačenja u Camino de Santiago  

Goranka Perc preboljela je malignu bolest, rak dojke. Suočivši se s teškom dijagnozom, suočila se i s nizom poteškoća na putu izlječenja, zbog kojih je više puta bila ljuta i na naše zdravstvo. Međutim, nije se predala, već je odlučila prkositi i bolesti i sustavu. U preispitivanju sebe i uzroka bolesti, otkrila je koliko je, zapravo, snažna i hvatajući se u koštac s bolesti, okružila se pozitivnim ljudima  i odlučila za promjenu.

Uz izlječenje, danas kaže da joj je rak donio i puno lijepih stvari, pa i neka prijateljstva s nizom žena koje ranije nije poznavala. Zahvaljujući njima, angažirala se u udruzi NISMO SAME, u kojoj je danas potpredsjednica, i preko udruge pomaže svim ženama oboljelima od karcinoma. Upravo njima posvetila je i svoj najveći životni pothvat: odlučila je ispuniti san i prehodati 900 kilometara dugo hodočašće do Camino de Santiaga, poznato i kao Put Svetoga Jakova.

S obzirom na to da se udruga NISMO SAME aktivno uključila u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju uz potporu Europske komisije, od 16. do 22. rujna, tradicionalno organizira i Grad Zagreb, Goranka Perc će sa svim zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo s hodočašća i ispričati zašto je hodanje dobro za naše zdravlje. Osim toga, njezino je iskustvo s Camina primjer kako takvo putovanje čovjeka potakne na duboko promišljanje o životu i odnosu prema životu i ljudima oko sebe. Dođite i proživite takvo iskustvo zajedno s Gorankom Perc koja će vam fotografijama i anegdotama dočarati putovanje. 

Zahvaljujemo se našem posebnom sponzoru

undefined