ZAGRAMER agramerski rječnik - Tibor Otto Benković

01.06.2017. u 19:00 h četvrtak

Je li "bok" iz njemačkog – ili nije? Kaj je "foršus"? A "cicnceker"? Više od 5000 odgovora na ova i slična pitanja iz svijeta koji nestaje… Dođite i upoznajte Ga, gospona Zagramera!
Nemreš na vlastitu promociju tak šebig, moraš obleč ajncug!
Filološki rad T. O. Benkovića vrlo je pomno sačinjen rječnik, koji ima, bez pretjerivanja, golemu kulturno povijesnu vrijednost. Napravljen je na uzornom znanstvenom nivou, sadrži mnoštvo i manje poznatih podataka, na svim razinama pouzdane informacije, pa se može, zbog naše kulturne povijesti, čitati i kao štivo koje ima i beletristički naboj. Zagramer nije samo za "Agramere", nego i za svakoga koji prepoznaje jezik u povijesti i povijest u jeziku.
akademik Viktor Žmegač
Zagramer je veliko i impresivno djelo koje znalački i sjajno popunjava prazninu između starih Agramera i novog naraštaja Zagrepčanaca. Bez poznavanja upravo ovog rječnika nemoguće je pratiti povijest, a pogotovo kulturnu povijest Zagreba. Stoga rječnik svojim stručnim i znanstvenim pristupom danas oživljava duh grada koji se posve izgubio posljednjih godina, što će on obilato nadoknaditi.
Vladimir Kranjčević, prof. emerit.

 
Ulaz na sva događanja je slobodan.